Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pizza csigák

2009.08.25

Pizza csigák

 

Hozzávalók kb. 15 csigához:

40 dkg liszt, 1 tojás + 1 a kenéshez, 1 tk só, 1 doboz natúr joghurt (DA), fél dl olíva olaj, fél csomag friss élesztő, 1 dl tej, 1 kockacukor

A töltelékhez:

1 kis doboz paradicsomsűrítmény, 1 gerezd reszelt fokhagyma, 1 tk friss, aprított bazsalikom, 1 tk citromlé, reszelt trappista sajt

 

Elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval megdagasztjuk. Meleg helyen minimum 30 percet kelesztjük.

A tésztát először kettőbe, majd mindegyik bucit ismét kettőbe vágunk.

A kis bucikat próbáljuk meg egyforma nagyságúra nyújtani.

Viszonylag vékonyra, és lehetőleg téglalap alakúra, mert így szebben és gazdaságosabban tudjuk majd a csigákat szeletelni.

Az egyik téglalapra kenjünk szószt (ki mennyit szeretne, majd szórjuk meg kevés reszelt sajttal).

A szószos tésztalapra helyezzük rá a másik latot, kenjük meg felvert tojással, majd tekerjük fel.

Kb. 2 cm vastagságúra szeleteljük fel a pizza tekercseket.

Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, tiszta ruhával takarjuk le, és kelesszük ismét 20 percet.

Ha kihagyjuk ezt a lépést, az sem gond, viszont így magasabbra nő a tészta, és lazább lesz az állaga.

Előmelegített sütőben kb. 15-20 percig süssük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.