Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kapros - túrós lepény

2009.08.24

Kapros-túrós lepény

Hozzávalók:
50dkg tehéntúró, 1 db tojás, 30 dkg liszt, 30 dkg burgonya, 3 dkg élesztő, 2 dkg vaníliás cukor, kapor,

5 dkg porcukor, 1 dl tej, 2 dl tejföl, 1 db tojássárgája, kevés só

Elkészítés:
20 dkg főtt, áttört burgonyából, lisztből, tejből, élesztőből, pici porcukorból, sóból kelt tésztát dagasztunk, és szobahőmérsékleten kelesztjük. 

Míg a tésztánk kel, elkészítjük a tölteléket.

A túrót szitán áttörjük, hogy ne legyen darabos, egy tojással elkeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a frissen aprított kaprot, a tejfelt és 10 dkg főtt, tört burgonyát. 

Miután a tésztánk megkelt, egy kizsírozott tepsiben kihúzzuk és egyenletes vastagságúra egyengetjük. 

Nem hagyjuk, hogy a tepsiben a tészta tovább keljen, mert a túró nehéz, és ha a tészta túl laza, előfordulhat, hogy sütéskor megfordul, és alulra kerül a túró. 

A kiegyengetett tésztára ráöntjük a kapros túrót és tojássárgájával megkenjük a tetejét. 180-200 fokos előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. 

Tálaláskor díszíthetjük friss kaporral, meghinthetjük porcukorral.