Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tepsis lángos

2009.08.23

Tepsis lángos

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt, 10 dkg főtt burgonya, 2 1/2-3 dl langyos víz, 1 1/2 dkg friss élesztő, 2 dl tejföl, 5 dkg zsír, 1 púpozott teáskanál só, 1 csokor snidling.

Elkészítés:
Az élesztőt, a sót és 1 evőkanál lisztet 1 dl langyos vízben simára keverünk, majd felfuttatjuk. 

A főtt burgonyát finom reszelőn lereszeljük, és a liszttel meg a langyos vízzel közepesen kemény tésztává dolgozzuk. 

Duplájára kelesztjük. Annyi cipócskát formázunk belőle, ahány lángost akarunk.  A zsírral kikenünk egy jó nagy tepsit, amelyben nem nagyon közel egymáshoz, elhelyezzük a kissé széthúzogatott tésztadarabokat. 

Tetejüket sós tejföllel megkenjük, és az előmelegített forró sütőbe tolva, közepes lángon pirosra sütjük a lángosokat.