Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tepsis karfiol

2009.12.12

Tepsis karfiol

 

Hozzávalók:

kb. 80 dkg karfiol (tisztán mérve), 2 tojás, 2-2 dl tejföl és tej, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 5 dkg vaj vagy Ráma 2 evőkanál liszt, 1 csokor zöldhagyma szárával együtt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1-1 teáskanál piros fűszerpaprika  és só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, késhegynyi őrölt borókabogyó.

 

Elkészítés

A karfiolt gondosan megtisztítom, és kis rózsáira szedem.

A vajat habzásig hevítem a liszttel, majd a melegített tejjel felöntve, folytonos keverés közben sűrűre főzöm.

Ezután belekeverem a pirospaprikát és az összes fűszert, valamint a megtisztított, nagyon vékony karikákra vágott zöldhagymát zöldjével együtt, valamint a reszelt sajtot.

Hagyom langyosra hűlni, végül simára keverem a nyers tojásokkal.

A nyers karfiolrózsákat lapos tűzálló tálba vagy tepsibe terítem, és a sajtos-tojásos keveréket úgy öntöm rá, hogy az lehetőleg elfedje az összes karfiolt.

Az edényt beborítom alufóliával, a karfiolt az előmelegített forró sütőben harminc percig párolom, végül a fedelét levéve, pirosra pirítom.

Kockákra vágva tálalom

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.