Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sütőtök-krémleves

2009.11.05

Sütőtök-krémleves – hideg napokra


Hozzávalók:
1 kg sütőtök (meghámozva), 1 nagy krumpli, 1 közepes alma, 2-3 evőkanál méz, 1 dl narancslé, 2 húsleveskocka, 1 evőkanál olívaolaj, egy csipet só, bors és szerecsendió, kakukkfű, 1 dl tejszín

 

Elkészítése:

Ha a hűvös novemberi napokon valami pikáns, melengető finomságra vágysz, akkor bátran próbáld ki ezt az isteni, laktató levest!

A sütőtököt szeleteld fel, majd tedd a sütőbe és süsd kb. 45-50 percig!

Eközben a hagymát pucold meg, vágd össze, majd a kakukkfűvel együtt dinszteld meg egy kevés olívaolajon!

Csepegtess a hagymára egy kis mézet és várd meg, amíg az karamellizálódik!

Ezután öntsd fel a keveréket körülbelül másfél liter vízzel, dobd bele a leveskockát, valamint a meghámozott, felaprított almát és krumplit, és várd meg, amíg puhára főnek!

Tedd a levesbe a sütőtök kikapart húsát, sűrítsd botmixerrel, majd add hozzá a narancslevet és a fűszereket is!

A tejszínt a legvégén csurgasd bele a levesbe.

Tálalás előtt hagyd egy kicsit kihűlni, mert forrón nem érvényesülnek annyira az ízek!

 

Tipp:

Ha az elkészült levest nem találod elég édesnek, akkor barna cukorral ízesítheted, ha pedig savanykásabb ízekre vágysz, akkor még néhány csepp citromlevet tegyél bele!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.