Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sült krumpli töltve - Zsuzsától

2010.01.27

SÜLT KRUMPLI TÖLTVE

Hozzávalók:
 Közepes nagyságú,  egészséges egész burgonyák, étolaj, só, kolbászkarikák, húsos szalonna- és sonkaszeletkék, sajtdarabok, hagymakarikák.

 

Elkészítés:
Az egészben hagyott, héjas  krumplikat nagyon alaposan megmossuk, kefével lesikáljuk, az esetleg hibás  részeiket eltávolítjuk.
Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben  kb. 3/4-ed részig 2-3  milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben  maradjon.
A krumpliszemeket sütőpapírral bélelt tepsire  sorakoztatjuk.
10-12 krumplihoz kb. Egy szilikonecset segítségével minden  burgonyaszemet jól bekenünk sós étolajjal úgy, hogy az  olaj a vágásokba is befolyjon. 
A krumplik tetejét is megsózzuk.
A tepsit 200  fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük. 
A  sütési idő kb. 35-40 perc, de függ a krumplik nagyságától és a bevágások  sűrűségétől is.
A sütés vége felé a krumplik vágásaiba vékony  sajtszeleteket, hagymakarikákat, szalonna- és sonkaszeleteket, kolbászkarikákat  rakunk. 
A megtöltött krumplikat még tíz percre visszatoljuk a sütőbe.
Az így elkészített burgonya belül puha, kívül ropogós és nagyon finom.
Kiváló önmagában is (esetleg valamilyen salátával), de köretként is  remek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.