Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Stíriai metélt gyümölcsökkel

2009.08.13

Stíriai metélt gyümölcsökkel 

Hozzávalók: 

50 dkg túró, 20 dkg liszt, 4 tojás, 1 pohár tejföl, 15 dkg cukor, 1 kávéskanál zsír, 1 kávéskanál vaj citromhéj, 1 kávéskanál mazsola, 1 kávéskanál zsemlemorzsa vagy édes morzsa, 1 rúd vanília a vaníliás cukorhoz, 5 dkg őszibarackbefőtt, 5 dkg mandarinbefőtt, 5 dkg ananászbefőtt

Elkészítés:
A túrót áttörjük, liszttel elkeverjük, picit sózzuk.

Hozzáadunk egy tojást és a tejföl negyed részét.

Jól összegyúrjuk, keményebb tésztát készítünk belőle.

Ezután lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra nyújtjuk, és 3-4 cm-es metélteket vágunk belőle, majd enyhén sós, cukros vízben kifőzzük.

A maradék tojások sárgáját vajjal, cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal habosra keverjük.

A tojásfehérjét cukorral kemény habbá verjük.

A tojásos masszát a maradék tejföllel, a kis kockára vágott gyümölcsdarabokkal, a mazsolával hozzákeverjük a kifőtt tésztához, majd hozzáadjuk a tojásfehérje habot is.

Beleöntjük egy kivajazott, zsemlemorzsával vagy édes morzsával meghintett tűzálló tálba, és közepesen meleg sütőben egyenletes hőfokon megsütjük.

Tálaláskor vaníliás porcukorral meghintjük