Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Spenótos rakott tészta

2009.09.22

Spenótos rakott tészta

 

Hozzávalók:

50 dkg szarvacska tészta (vagy ízlés szerint lehet bármilyen), 50 dkg darált hús, 2 tojás, 5 dkg vaj, 4 dl tejföl, 20 dkg spenót, 1 fej

vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 15 dkg reszelt sajt, 2 evőkanál olaj, só, bors

 

Elkészítés:

A tésztát megfőzzük, félretesszük.

Olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a húst, és megpirítjuk.

Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a zúzott fokhagymát, és 15 percen át pároljuk.

Belekeverjük az összetépkedett spenótleveleket.

Amikor összeesett a spenót, levesszük a tűzről.

A tojásokat kikeverjük 3 dl tejföllel és a vajjal, majd összekeverjük a tésztával és a spenótos hússal.

Fűszerezzük, és hőálló tálba tesszük, a tetejére a maradék tejfölt öntjük, és megszórjuk a reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.