Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sertéstokány marinált paprikával

2009.10.10

Sertéstokány marinált paprikával

 

Hozzávalók:

60 dkg sertéslapocka, 5 dkg füstölt szalonna, 0,5 dl olaj, 5 dkg vöröshagyma, 15 dkg marinált paprika (lével együtt), 4 gerezd fokhagyma, só, bors, őrölt kömény, erős paprika

 

Elkészítés:

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd forró olajon kiolvasztjuk.

Rátesszük az apróra vágott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk.

Hozzá adjuk az ujjnyi csíkokra vágott húst, és minden oldalát fehérre pirítjuk.

Ízesítjük a fűszerekkel, majd ráöntünk a marinált paprika levéből 1,5 dl-t, és addig pároljuk fedő alatt, amíg meg nem puhul a hús.

Végül hozzáadjuk csíkokra vágott paprikát is.

Forrón tarhonyával tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.