Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rizses csirkeaprólék

2009.12.08

Rizses csirkeaprólék

   

 

Elkészítés:

2 evőkanál olajon vagy diónyi vajon világosra pirítunk egy kis fej reszelt vöröshagymát, átsütünk rajta egy megtisztított csirkeaprólékot.

Hozzáadunk 2-2 szál megtisztított, vékony karikákra vágott sárga-, meg fehérrépát, és pár percig együtt pirítjuk.

Egy kevés vizet öntünk alá, pár szem borssal meg egy csapott evőkanál ételízesítő porral fűszerezzük, és fedő alatt lassú tűzön 20 percig pároljuk.

Ekkor közékeverünk 20 dkg többször átmosott rizst, leöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és ha kell, utána sózzuk, vagy még adunk bele leves ízesítőport.

Fedő alatt nagyon lassú tűzön puhára pároljuk.

A végén, közékeverünk egy csokor összevarrt petrezselyemzöldet.

Tálaláskor a tetejét 5 deka reszelt sajttal hintjük meg, vagy rászórunk lisztben megforgatott bő olajban ropogósra sütött hagymakarikákat.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.