Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rántott kelkáposzta

2009.10.02

Rántott kelkáposzta

 

Hozzávalók:

80 dkg kelkáposzta, 15 dkg gomba, 1 fej vörös­hagyma, 1 cs. Petrezselyemzöld, 3 db tojás, ételízesítő,  liszt, zsemlemorzsa,  olaj

 

Elkészítés: 

A nagylevelű kelkáposztát megmossuk, torzsá­jánál kicsit kivágjuk, és sós vízben megfőzzük.

Szedjük le a felső leveleket, és főzzük még tovább az alsóbbakat, ha szükséges.

A leszedett leveleket konyharuhára terítjük.

A gombát apróra vágjuk, a hagymával együtt olajban megpároljuk, kevés sóval, delikáttal ízesítjük. Az apróra vágott petrezse­lyem zöldét és a felvert tojást ráöntjük, és rántottaszerűen megsütjük.

A tojásos gombát a kelkáposz­talevelekbe töltjük, majd panírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa), végül forró olajban kisütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.