Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rakott zöldbab

2009.11.06

Rakott zöldbab

 

Hozzávalók:

30 dkg zöldbab, 20 dkg rizs, 10 dkg gépsonka (Vegetáriánus elkészítéshez ezt helyettesítheti bármilyen zöldség!), 20 dkg trappista sajt, 2 dl tejföl, 1 tojás, 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál zsemlemorzsa, só 

 

Elkészítés:

A rizst és a zöldbabot külön-külön tesszük oda főni.

(Szerencse, ha van otthon konzerv zöldbab mert akkor csak a rizst kell főzni)

Ezalatt a sajtot lereszelem, majd 10 perc utána  zöldbabot leveszem a forrásról és leszűrjük. Tűzálló üvegtálat kivajazzuk, az alját picit megszórjuk zsemlemorzsával majd jön az első réteg bab, rá sonka és sajt majd a kész rizs.

Ezt a rétegezést addig csináljuk, amíg el nem fogy az alapanyag készlet.

A tetejére sonkát vagy zöldséget teszünk és leöntjük a felhabart tojásos-tejföllel és sajttal. Mehet is a sütőbe. kb. 10-20 perc alatt szépen átsül, már tálalhatjuk is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.