Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rakott karfiol

2009.09.15

Rakott karfiol

 

Hozzávalók:

1 kg karfiol, 10 dkg rizs, 3 dl tejföl,3 db tojás, 1 üveg gomba, ételízesítő, zsemlemorzsa, 10 dkg vaj, olaj, egy kevés tej

 

Elkészítés: 

A karfiolt rózsáira szedve sós vízben puhára főz­zük.

A zsemlemorzsát vajon megpirítjuk, és a kar­fiolt könnyedén megszórjuk.

A rizst is sós, vegetás vízben megfőzzük, és ha kissé kihűlt, akkor a főtt rizsbe a gombát beledaraboljuk. 2 dl tejfölt, 2 to­jást és a vegetát is belekeverjük.

A tepsit megolajozzuk.

Egy sor zsemlemorzsás karfiolra egy sor rizses masszát teszünk, végül ismét karfiolt.

A tej­fölbe belekavarunk 1 tojást, ezt ráöntjük a tetejére, megszórjuk zsemlemorzsával is.

Egy kis tejet is öntünk alá, hogy sütés közben ki ne száradjon.