Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Provanszi sült zöldségek

2009.08.31

Provanszi sült zöldségek

 

Hozzávalók:

1 padlizsán só, 2 hagyma, 2 pirospaprika, 4 gerezd fokhagyma, 6 evőkanál olívaolaj, őrölt feketebors, 2 nagy cukkíni, 3 nagy paradicsom, néhány friss kakukkfő és rozmaring ág, 3 evőkanál fehér zsemlemorzsa, 2 evőkanál parmezán-sajt, lereszelve

 

Elkészítés:

Tegyük a padlizsánszeleteket egy szűrőbe, és sózzuk be.

Hagyjuk harminc percig állni, hogy a padlizsán kesernyés levét a só magába szívja.

Alaposan öblítsük le folyó hideg víz alatt, majd itassuk le szárazra a szeleteket.

Süssük a padlizsánszeleteket a szeletekre vágott hagymával, a paprikával, az összezúzott fokhagymával négy evőkanál olajon, amíg aranybarna nem lesz.

Osszuk el a keveréket egy lapos, ovális tűzálló sütőtálon.

Távolítsuk el egy cukkíni héját hosszában csíkosra, úgy hogy hagyjunk rajta váltakozva héjas részeket is.

Szeleteljük fel vékonyan az így előkészített cukkínit.

Szeleteljük fel a paradicsomot.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, miután a keverék tetején egyenletesen elosztottuk a szeleteket sávokban.

Úgy helyezzük el a szeleteket, ahogy a hal hátán a pikkelyek állnak.

Adjunk hozzá néhány kakukkfő és rozmaring ágat.

Tegyük előmelegített sütőbe és 190C°-on süssük 25 percig, amíg aranyszínű nem lesz.

Vegyük ki az edényt a sütőből, szórjuk meg az ételt a zsemlemorzsa és a parmezán sajt keverékével.

Ízlés szerint csepegtethetünk rá egy kevés olívaolajat is.

Süssük további 10 percig, amíg ropogós és barna nem lesz.

Ehető forrón, melegen, és hidegen is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.