Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Portugál húsropogós

2009.12.07

Portugál húsropogós

 

Hozzávalók:

300 g sertéssült, 2 dl tej, 50 g vaj, 30 g liszt, 50 g darált mogyoró, 1 csomó petrezselyemzöld, 15 g só, 1 g szerecsendió, 3 g törött fekete bors, 150 g zsemlemorzsa, 2 darab tojás, 2 darab tojás sárgája, 5 dl olaj

 

Elkészítés:

A vajat felhevítjük a 30 g liszttel, felengedjük a felforralt tejjel, majd tűzön addig keverjük, amíg az edény falától elválik.

Az így kapott sűrű mártást ízesítjük sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel és reszelt szerecsendióval.

Hozzáadjuk a darált sertéssültet, a tojások sárgáját.

A masszából egyenletes hengereket formázunk, aztán előbb lisztbe, felvert tojásba, majd őrölt mogyoróval elkevert zsemlemorzsába bundázzuk.

 Bő, forró olajban aranybarnára megsütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.