Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pásztorok kedvenc rakottja

2009.09.08

Pásztorok kedvenc rakottja

 

Hozzávalók:

30 g vaj, 1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva, 1 közepes sárgarépa apróra vágva, fél teáskanál zöldfűszer-keverék, 750 g főtt, darabokra vágott bárányhús, 70 g paradicsompüré, 60 ml paradicsomszósz, 2 evőkanál Worcestershire-szósz, 500 ml marhahúsleves, 2 evőkanál finomliszt. 80 ml víz

Burgonyapüré:

1 kg közepes burgonya, durvára vágva , 60 g vaj, darabolva , 60 ml tej , só

 

 

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, a légkeveréses sütőt 180 °C-ra.

Kenjünk ki egy 2,5 literes, laposabb tűzálló tálat.

Készítsük el a burgonyapürét.

A burgonyapüré elkészítéséhez főzzük puhára a burgonyát.

Törjük össze, adjuk hozzá a vajat, a tejet és egy csipet sót, majd keverjük krémesre.

Fedjük le, hogy melegen maradjon.

Melegítsük fel a vajat egy nagyobb lábosban.

Adjuk hozzá a hagymát és a sárgarépát, állandó keverés mellett addig főzzük, amíg megpuhul.

Adjuk hozzá a fűszerkeveréket és a bárányhúst, állandó keverés mellett főzzük 2 percig.

Keverjük hozzá a paradicsomszószt és a pürét, a Worcestershire-szószt, a húslevest, majd a vízben elkevert lisztet.

Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg felforr és besűrűsödik.

Ezután tegyük a kikent tűzálló tálba.

Rakjunk púpozott evőkanálnyi burgonyapüré-halmokat a húsos keverékre.

Süssük kb. 20 percig, vagy amíg megpirul, és kellőképpen átsül.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.