Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Padlizsán csirkével és koktélparadicsommal

2009.09.30

Padlizsán csirkével és koktélparadicsommal

 

Hozzávalók:
4 apró padlizsán, 20 dkg csirkemellfilé felkockázva, 1 szelet pirított kenyér, 10 szem koktélparadicsom, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma,

olívaolaj, só, bors, bazsalikom, parmezán



Elkészítés:
A megfelezett padlizsánok belsejét késsel ügyesen vágjuk ki, úgy, hogy körben maradjon egy kis perem.

A kiszedett padlizsánbelet kockázzuk fel.

Az apróra vágott hagymát olívaolajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a padlizsánt, a fokhagymát és a csirkekockákat.

Sózzuk, borsozzuk, majd tíz percig pároljuk.

Ezután adjuk hozzá a felnegyedelt paradicsomokat, a bazsalikomot és a felkockázott pirítóst is.

Két percig pároljuk még a keveréket, ha levettük a gázról, keverjünk hozzá reszelt parmezánt.

Kanállal szedjük a tölteléket a padlizsánokba, majd 200 fokos sütőben tizenöt-húsz percig süssük

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.