Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Matróztál

2009.08.16

Matróztál 

Hozzávalók: 
60-70 dkg csirkemell filé, 2 fej vöröshagyma 20 dkg paradicsom, 50 dkg zöldpaprika vagy konzervlecsó, 6 db tojás 1 dl tejföl, 1-1,5 kg burgonya, majoránna, fekete bors, só, grill fűszerkeverék 

Elkészítés: 

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, fűszerezzük, kevés vízzel puhára főzzük. 
Az elkészített, vagy a konzerv lecsót hozzáadjuk és pár percig, még főzzük. 
Közben elkészítjük a sült krumplit, lapos tepsiben vagy tűzálló tálban egyenletesen elterítjük, a lecsós csirkét a tetejére öntjük. 
A tojásokból és a tejfölből omlettet készítünk (vigyázva arra, hogy lehetőleg egyben maradjon). 
Az elkészített omlett "lepénnyel" az egészet beborítjuk, néhány percre előmelegített sütőbe tesszük, azután tálaljuk.