Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mandulás csirke kínai módra

2009.08.27

Mandulás csirke kínai módra

 

Hozzávalók:

1 közepes nagyságú egész csirke, 5 dkg tisztított fehér mandula, kis doboz ananászbefőtt, 10 dkg

rizsliszt, 1 dl édes fehérbor, 2 tojásfehérje, 1 teáskanál cukor, csipetnyi törött fehér bors ízlés szerint.

 

Elkészítés:

A tojásfehérjét kicsit felverjük (nem kell kemény habbá verni) és belekeverjük a cukrot, a rizslisztet, a bort, a sót és a borsot.

A kis darabokra vágott csirkét a pácba belemártva egy órán keresztül érleljük.

Közben a tisztított mandulát forgácsokra aprítjuk.

A pácolt, "bundás" csirkedarabokat megforgatjuk a mandulában, és a 170 fokra felhevített olajban 6-7 perc alatt szép aranysárgára sütjük.

A lecsöpögtetett húsdarabokat meleg tálra, tesszük, köré rakjuk a levétől leszűrt ananászbefőttet, és mandulával ízesített párolt rizzsel tálaljuk.

Nagyon egyszerűen készíthető, különleges étel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.