Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Libasült

2009.11.21

Libasült

 

Hozzávalók:

egészben sütésre az egész korai, fiatal libát használjuk, majoránna, só, kevés zsír, kevés víz.

 

 

Elkészítés:

A libát megtisztítjuk, leperzseljük, a tokokat kiszedjük belőle, majd kibontjuk.

Kívül-belül jól megmossuk, és így készítjük elő sütéshez.

Ezután a libát megformázzuk.

A vizet lecsurgatjuk róla, kívül-belül dörzsöléssel besózzuk, és egy kevés majoránnát szórunk bele. Megfelelő nagyságú tepsibe tesszük.

A sovány libára kevés zsírt teszünk a sütés megkezdése előtt, a hízott liba alá egy kevés vizet öntünk, és így tesszük közép meleg sütőbe sülni.

Sütés közben időnként megforgatjuk, hogy minden oldalán egyenletesen süljön meg.

Időnként saját zsírjával meglocsoljuk, hogy szép piros ropogósra süljön.

Ha leve elpárolgott, és zsírjára lesült, egész kevés vizet öntünk alá, hogy a zsírja meg ne égjen.

Ha puha, kiszedjük a sütőből.

A kész libasültnek puhának és kívül piros, ropogósnak kell lennie

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.