Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Korhelyleves

2010.01.01

Korhelyleves

 

A korhelylevest káposztalevesnek is nevezik.

Az újévi étlap jellegzetes levese. Igazi magyaros étel.

 

Hozzávalók (66 adagra)

Az alaphoz:

300300 g savanyú káposzta, 22 l víz, 33 egész babérlevél, 150150 g füstölt csülök, vagy oldalas, 150150 g füstölt kolbász, ízlés szerint 11 db citrom leve, ízlés szerint só, tejföl

A rántáshoz:

11 gerezd fokhagyma, 0.50.5 fej kis vöröshagyma apróra vágva, 44 evőkanál étolaj, 22 púpos evőkanál liszt, 44 csipet pirospaprika

 

Elkészítés

1. Hideg vízben alaposan átmossuk a káposztát.

2. Feltesszük a tűzhelyre a káposztát, a vízzel felengedve, babérlevéllel, felkockázott füstölt csülökkel, füstölt kolbásszal.

Addig főzzük, míg puha nem lesz a káposzta.

Ha megpuhult, utánatöltjük az elfőtt vízmennyiséget forró vízzel.

3. Mikor puhára főtt a káposzta, még a tűzön hagyjuk, és vele párhuzamosan gyorsan elkészítjük a rántást.

Az olajat egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, megpirítjuk, hozzáadjuk a lisztet.

Gyors kavargatással simára keverjük.

4. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, és a pirospaprikát.

Ehhez azért vesszük le a tűzről a rántást, hogy a paprika és a fokhagyma ne égjen meg, ha megég, keserű lesz.

5. Kb 0.50.5 dl hideg vizet adunk hozzá, és simára keverjük.

FONTOS! Csak hideg vizet adjunk a rántáshoz, hogy ne legyen csomós!

6. Hozzákeverjük a rántást a leveshez, jól elkeverjük, majd sózzuk, hozzáadjuk a citromlevet

7. A kész levest tejföllel tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.