Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Káposztás csirke

2009.11.07

Káposztás csirke

 

Hozzávalók:

1 közepes nagyságú csirke, 80 dkg savanyú káposzta, 2 dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 1 mokkáskanál őrölt babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál csombor (borsikafű), 1 csapott mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

 

 

Elkészítés:

Fél órára vízbe áztatunk egy római (cserép)tálat tetejével együtt, majd a vizet kiöntjük belőle, és félretesszük.

Amíg a tál ázik, az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzzuk, belekeverjük a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát.

Ráöntünk 1 evőkanál vizet.

A tűzre visszatoljuk az edényt, rátesszük az előzőleg darabjaira vágott, megsózott és megborsozott csirkét, és erős tűzön mindkét oldalát lepirítjuk.

A szükség szerint átmosott és lecsöpögtetett káposztát összekeverjük a serpenyőben maradt hagymás olajjal, a csomborral, a babérlevélporral, a sóval és 1 dl tejföllel.

A káposztás keveréket a cseréptálba terítjük.

Tetején bőrével felfelé elhelyezzük a lepirított csirkedarabokat.

A megmaradt tejföllel bekenjük, a tál tetejét ráillesztjük, és betoljuk a hideg sütőbe, 10 percig takaréklángon, 20 percig valamivel erősebb fokozaton, majd bő 1 órán keresztül közepes lángon pároljuk az ételt.

Ezután a tetejét levesszük, és a húsdarabokat ropogósra pirítjuk.

(Ha tűzálló tálban készítjük, kevés vizet öntsünk alá, és tegyük előmelegített, forró sütőbe, 1 óra alatt elkészül.)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.