Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kacsamell almás vöröskáposztával

2009.10.14

Kacsamell almás vöröskáposztával

 

Hozzávalók:
1 filézett kacsamell, 1 fej vöröskáposzta, 1 narancsnak a héja, 3 db nagyobb alma, 2 ek cukor, 1 ek borecet, só, bors, víz, 1 citrom leve, 30 dkg burgonya

 

Elkészítése:

A kacsamelleket kettévágjuk, narancslébe forgatjuk, és egy órára, hidegre tesszük.

A káposztát vékony szálakra gyaluljuk.

Felforrósított olajban megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, és lilakáposztát hozzáadjuk, a cukrot, borecetet, sót, borsot, kevés vizet, és fedő alatt pároljuk.

Meghámozott almák magházát kivágjuk, nem túl apróra felkockázzuk, citromlével meglocsoljuk, és a káposztához adjuk, tovább pároljuk.

A kacsamelleket szárazra töröljük, bőrüket bekockázzuk, bőr nélküli felüket bedörzsöljük sóval, borssal, majd bőrös felükkel lefelé felforrósított olajba tesszük.

Mérsékelt tűzön fedő nélkül az egyik oldalukat 8-10 percig a másikat 5-6 percig sütjük. Rézsútosan szeleteljük, almás vöröskáposztát és tört burgonyát adunk mellé.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.