Gyümölcsös pulyka, Gesztenyés libasült
Gyümölcsös pulyka
Hozzávalók:
3 kg-os pulyka, 8 alma, 20 dkg aszalt szilva,
Elkészítése:
A szilvát és az alma felét meg a babérleveleket áztassuk borba egy órára.
Csöpögtessük le, és keverjük össze a tojásokkal, a sajttal, a kenyérrel, a hagymával és a fűszerekkel.
Tisztítsuk meg a pulykát, sózzuk, borsozzuk belülről, töltsük meg, és varrjuk össze.
Sózzuk meg kívül is, tegyük tepsibe a maradék fűszernövényekkel, és 180 fokon süssük 2,5 óráig, a borral locsolgatva.
Takarjuk be a szalonnával, és süssük tovább 190 fokon 30 percig.
Pirítsuk meg a maradék almát a vajban a fokhagymával, és tálaljuk a pulyka mellé köretnek.
Gesztenyés libasült Elkészítése: Pirítsuk meg zsiradék nélkül a feldarabolt libát, majd tegyük tepsibe. Szórjuk meg a hagymával, sózzuk, borsozzuk, és süssük 160 fokon másfél óráig. Hámozzuk meg a gesztenyét, főzzük meg, és húzzuk le a vékony héját is. Tegyük a liba mellé a csíkokra vágott szalonnával és a kakukkfűvel együtt. Süssük még egy óráig, a húsokat gyakran forgatva.
3 kg-os liba,