Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyümölcsös pulyka, Gesztenyés libasült

2009.12.24

Gyümölcsös pulyka

 

 

Hozzávalók:
3 kg-os pulyka, 8 alma, 20 dkg aszalt szilva, 5 dl fehérbor, 20 dkg szeletelt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 4 szelet kenyér, 6 dkg reszelt sajt, 2 tojás, 3 rozmaringág, 1 szál zsálya, 2 babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, 4 dkg vaj, só, bors


Elkészítése:

A szilvát és az alma felét meg a babérleveleket áztassuk borba egy órára.

Csöpögtessük le, és keverjük össze a tojásokkal, a sajttal, a kenyérrel, a hagymával és a fűszerekkel.

Tisztítsuk meg a pulykát, sózzuk, borsozzuk belülről, töltsük meg, és varrjuk össze.

Sózzuk meg kívül is, tegyük tepsibe a maradék fűszernövényekkel, és 180 fokon süssük 2,5 óráig, a borral locsolgatva.

Takarjuk be a szalonnával, és süssük tovább 190 fokon 30 percig.

Pirítsuk meg a maradék almát a vajban a fokhagymával, és tálaljuk a pulyka mellé köretnek. 



Gesztenyés libasült


Hozzávalók:
3 kg-os liba, 1 kg gesztenye, 15 dkg szalonna, 1 dl fehérbor, 1 csokor kakukkfű, 1 fej vöröshagyma, só, bors

 

Elkészítése:

Pirítsuk meg zsiradék nélkül a feldarabolt libát, majd tegyük tepsibe.

Szórjuk meg a hagymával, sózzuk, borsozzuk, és süssük 160 fokon másfél óráig.

Hámozzuk meg a gesztenyét, főzzük meg, és húzzuk le a vékony héját is.

Tegyük a liba mellé a csíkokra vágott szalonnával és a kakukkfűvel együtt.

Süssük még egy óráig, a húsokat gyakran forgatva.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.