Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fóliás csirke

2009.08.10

Fóliás Csirke


Hozzávalók
(8 fóliacsomaghoz):

4 egész csirkecomb, 2 fej vöröshagyma, 2 kg krumpli, 1 fej fokhagyma, só, őrölt (fehér)bors, pirospaprika, 1 dl étolaj.

 

Elkészítés:
A csirkecombokat félbevágjuk. A krumplit megpucoljuk és földaraboljuk.

A megtisztított vöröshagymát negyedekbe vágjuk.

A fokhagymát gerezdekre szedjük és szintén megpucoljuk.

Sóból, pirospaprikából és őrölt borsból 5-3-1 arányú keveréket készítünk: 5 mokkáskanál sóhoz 3 mokkáskanál pirospaprikát és 1

mokkáskanál őrölt (fehér)borsot keverünk

8 nagy alufóliatéglalapot készítünk elő (a lapok hosszúsága kb. kétszerese legyen a hagyományos alufóliatekercs szélességének).

Az alufóliadarabok középső részét vékonyan megkenjük étolajjal.

Minden alufólialapra néhány krumplidarabot, negyed vöröshagymát, 1-2 gerezd fokhagymát és egy fél csirkecombot rakunk, amit jól

beszórunk az előkészített fűszerkeverékkel.

Ezután az alufóliából batyut csinálunk.

A batyukat tepsibe sorakoztatjuk, és 220 fokos sütőben kb. 45-50 percig sütjük.

Ezután egy batyut óvatosan kibontunk (a forró gőz miatt óvatosan), villával megszúrjuk a húst, hogy átsült-e.

Ha átsült, az összes batyu tetejét kibontjuk, és visszatesszük őket a sütőbe még negyed órára pirulni.

(Ha van grill funkció a sütődben, az utolsó percekre kapcsold be és azzal pirítsd meg az ételt!

Az ételt az alufóliában tányérra téve tálaljuk.

 

Tipp:
Szalonnaszeleteket is tehetünk a csirkés batyukba.

De variálhatjuk ezt az ételt úgy is, hogy más zöldségeket - karfiolt, brokkolit, zöldpaprikát, gombát - is teszünk a csirkecomb mellé.

Ugyanezt az ételt elkészíthetjük kerti sütögetésnél vagy tábortűznél a forró parázsba ágyazva az alufóliabatyukat.