Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Számíthatsz Istenre!

2013.10.11

 Amikor minden változik körülöttünk, fontos, hogy emlékezzünk arra, hogy Isten egy állandó Atya. Sosem fog nekünk csalódást okozni. Lehet rá számítani. Megbízható. Méltó arra, hogy bízzunk benne.

Jakab 1:17 azt mondja: "..minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosság Atyjától száll alá, akinél nincs változás vagy változásnak árnyéka." Isten egy változhatatlan, szilárd Atya.

Az "emberi" apák gyakran kiszámíthatatlanok. Beszéltem olyan emberekkel, akik azt mondták: "Felnőve, soha sem tudtam, hogy éppen hogyan fog bánni velem az apám. Sosem tudhattam, hogy csendes, vagy erőszakos lesz e. Sosem tudhattam, hogy éppen meg fog e ölelni, vagy meg fog e pofozni. Sosem tudhattam, hogy el fog e fogadni, vagy vissza fog e utasítani." A változékony apáknak, bizonytalan gyermekei lesznek.

De Isten nem szeszélyes. A te mennyei Atyád állandó, és szilárd. Az egyik olyan dolog, amire mindig számíthatunk, az az, hogy Isten mindig ugyanúgy viselkedik velünk.

A Biblia azt mondja 2.Timóteus 2:13-ban: "Ha hitetlenkedünk, ő hű marad, ő magát meg nem tagadhatja" (Revideált károli fordítás).

Tudjuk, hogy a világ gyorsabban változik, mint eddig bármikor. Alvin Toffler írt egy könyvet "Jövő sokk" címmel, amiben azt mondja, hogy a gyors változások idejében az embereknek szükségük van, valami olyasmire, amit ő "állandóság szigeteinek" hív. Amikor minden más a levegőben lóg, szükségünk van valamire az életünkben, ami sosem változik, mint egy horgony a lelkünknek. Szükségünk van egy "állandóság szigetre", hogy a stresszt kezelni tudjuk.

Csak egy probléma van: Ezen a bolygón, semmi sem örök. Egyetlen dolog van, amire számíthatunk, ami soha sem fog változni: az állandó, gondoskodó szeretete a mi mennyei Atyánknak.

"Az én Istenem változhatatlan a felém való szeretetében" (Zsoltárok 59:10 - angolból szabadon fordítva).

Számíthatsz erre!