Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hatodik keresztény foltvarró nap

2015.02.22

HATODIK KERESZTÉNY FOLTVARRÓ NAP ÉRSEKCSANÁDON

 

Hatodik alkalommal rendeztük meg az Érsekcsanádi Művelődési Házban keresztény foltvarró napunkat, ahol a különféle patchwork technikák tanulása mellett lehetőség volt az evangélium hirdetésére is.

 

Az Összkép Foltvarró Kör még 2007-ben kezdte meg működését a gyülekezet szolgálati lakásában, azzal a szándékkal, hogy minél többen megismerkedjenek a foltvarrással. Az igazi cél az volt, hogy a helyi asszonyokkal, lányokkal kapcsolatot építsünk, és ezáltal megismerjék Isten kegyelmét, a megváltás örömét. A foltvarró kör elindításában Nagy Marika és Farkas Natália kitartóan segített, kéthetente Csantavérről utaztak át, hogy tanítsanak minket. Ezeken az alkalmakon egy-egy új blokk, táska elsajátítása mellett igei üzenet szólt. Jelenleg a csoport 12 főből áll, kéthetente találkozunk, egymás tudásából merítünk.

2009 óta foltvarró napot szervezünk, ahová a környező településekről, Bajáról, Mohácsról, Paksról érkeznek a varrni vágyók. A nap során több új táska vagy terítő megtanulására, elkészítésére van lehetőség egy-egy tanító mellett. A közösen eltöltött nap során pantomim és Nagy Marika buzdító bibliai gondolatai közvetítették a jelenlévőknek Isten szeretetét